133
Lisää tarjouksia!
 

Sevärdheter  

Rotuaari

Till den kända gågatan Rotuaari kommer man för att shoppa, tillbringa tid och träffa vänner på stämningsfulla caféer och restauranger. Särskilt på sommaren vimlar torget av liv och underhåller med sina evenemang, varav ett av de bästa är stadsfestivalen Rotuaari Piknik.

Salutorget

Salutorget med sina patior och torgförsäljare är Uleåborgs hjärta. På den traditionella marknadsplatsen möter historien nutiden och resenären de infödda uleåborgsborna. Det skimrande havet, sjöbodarna och de monumentala byggnaderna gör området kring Salutorget unikt.

Torgpolisen

En av torgpoliserna håller fortfarande disciplin och ordning på Salutorget. Statyn Torgpolisen upprestes till de personliga torgpolisernas ära. Små torgpoliser säljs vid rådgivningen i Uleåborgs huvudpolisstation.

Saluhallen

Man kan inte lämna Saluhallen utan ett litet bylte - de mest vana köparna köper flera kassar med varor. Förstklassiga livsmedel, lokala och internationella specialiteter, handarbete och reseminnen hör till hallens sortiment. Kort och brev som lämnas i postlådorna vid Saluhallen, som byggts år 1901, förses med en särskild Torgpolis-stämpel.

Rotuaari

Salutorget

Torgpolisen

Kyrkor

Uleåborgs domkyrka hör till stadens populäraste sevärdheter och är en betydande del av stadsbilden. Utöver domkyrkan som ritats av C.L. Engel öppnar även de mindre kyrkorna sina dörrar för stunder för inre samling. Den evangelisk-luterska, ortodoxa och katolska församlingen gör Uleåborg det andliga centrumet på sitt område.
+Uleåborgs församlingars kyrkor

Uleåborgs domkyrka och andra kyrkor

Beckholmen

En idyllisk trästad och industrimiljö väntar på en vandrare som korsar över ån vid torgstranden. Beckholmen användes redan på 1600-talet som skeppsbyggnadsplats. På den unika ön ligger Uleåborgs äldsta träbyggnad som idag används som museum. Till Beckholmens urbefolkning hör ett aktivt konstnärs- och hantverkarkollektiv.

Beckholmen- Pikisaari

Luotokeskus

Luotokeskus är ett mångsidigt fritidscentrum på Karlö, mitt i den havsnära naturen.
Vid Luotokeskus finns bland annat ett hotell, stugor och ett campingområde och en restaurang. Även Gamla Lotstationen, Luototalo-centret och Marjaniemi fyr hör till Luotokeskus sevärdheter.

Luotokeskus

Varjakka i Uleåsalo

Varjakka är en gammal, kulturhistoriskt värdefull sågverksmiljö i Uleåsalo. I början av 1900-talet verkade ett av Nordens största sågverk på området. Varjakka gård och ö med sina byggnader berättar om en intressant historia.

Varjakka

Baby Reindeer Park

Renkalvarna glädjer gästerna på Karlö. På sommaren kan man beundra kalvar som är födda i maj.

Baby Reindeer Park