127
Lisää tarjouksia!
 

Oulun seudun ravintoloissa on varaa valita

Rento lounaspaikka, tunnelmallinen iltaravintola tai kansainvälisen keittiön gourmet-paikka - makuja voi Oulun seudulla maistella useammassakin erityylisessä ravintolassa. Valittavana on sekä suosikkiketjujen-, kansainvälisten makujen että paikallisen keittiön edustajia. Mutta miltä maistuu paikallinen ylpeydenaihe rössypottu? Tule Ouluun ja ota selvää.

Oulun keskustassa pääsee halutessaan sukeltamaan mielettömään valikoiman valtamereen; välimeren antimia tarjoavien ravintoloiden herkut vievät kielen mennessään, venäläisen ravintolan kokonaisuutta täydentävät koristeellinen sisustus ja tunnelmallinen taustamusiikki, aitoa italialaista kiviuunipitsaa päihittänyttä on vaikea löytää. Myös itämaisten ruokapaikkojen kirjo on vertaansa vailla, kokeile vaikka sushia tai muita japanilaisia herkkuja. Kiinalainen ja intialainen ruoka kutkuttavat myös makunystyröitä ja autenttinen thai-illallinen vie suorastaan kielen mennessään. Myös luomu- ja lähiruokaa arvostava löytää ravintolavalikoimasta omat suosikkinsa.

Seutu täynnä elämyksellisiä makuja

Paikalliset herkut ovat enemmän kuin kokemisen arvoisia. Historiansa ansiosta Oulussa on pitkälle kehittynyt ruokakulttuuri,  ja sijaintinsa tähden Ouluun on saapunut eksoottisia mausteita jo vuosisatoja. Yksi parhaista tavoista tutustua paikalliseen ruoka- ja ravintolakulttuuriin on kokeilla herkullista, sesongin parhaista raaka-aineista valmistettua Oulu menua. Menu on tarjolla useammassa oululaisessa ravintolassa ja siinä pyritään kunnioittamaan perinteikästä ruokaa, herkullisia ja puhtaita makuja sekä lähellä tuotettuja raaka-aineita. Oulu menusta voi nauttia useampanakin päivänä, sillä jokainen ravintola on koonnut omaan tyyliinsä sopivan kokonaisuuden.

Oulun seudulla makunautinnot yhdistyvät jännittäviin kokemuksiin. Oman illallisen hankkimiseen voi osallistua vaikkapa kalastamalla, metsästämällä, marjastamalla tai sienestämällä. Samalla voit saada oppitunnin perinteikkäistä ruoanvalmistustavoista, jossa ruoka valmistetaan keittiön sijaan ulkotulilla. Ravintolamiljööt eivät aina ole aivan perinteisimmästä päästä, sillä herkkuruoista voi nauttia romanttisesti maatalon tuvassa, kesäillan hyväilyssä laiturilla, revontulten alla tunturin huipulla tai keskellä koskematonta luontoa kotaravintolassa. Arktinen à la carte kutkuttaa takuulla makuhermoja aivan uudella tavalla!

 

Visitoulu.fi - Ravintolat & Ostokset