133
Lisää tarjouksia!
 

Oulu tarjoaa parhaat aktiviteetit

Monipuolinen aktiviteettitarjonta, historiallinen miljöö, meren läheisyys sekä tietysti aina niin mukava Toripolliisi tekevät Oulusta kaupunkilomien ykköskohteen, joka pitää sisällään myös luonnon läheisyyden.

Oulun keskustassa vierähtää helposti useampikin päivä. Kauppoja löytyy joka makuun, erityisesti uniikkien pikkuputiikkien hyllyt ovat tarkan tutkimisen arvoisia. Kun ostoksista on saanut tarpeekseen, voi istahtaa hetkeksi nauttimaan esimerkiksi nauruhermoja kutkuttavasta teatterista. Kulttuuria on Oulun seudulla tarjolla mielin määrin. Erilaisia gallerioita ja näyttelyitä riittää kierrettäväksi, ja paikalliset teatterit tarjoavat ohjelmaa sekä kesäisin että talvisin. Historian havinaa voi käydä aistimassa autenttisessa maaseutumiljöössä tai vaikkapa kivikauden kylässä. Kohokohdaksi Oulun matkalla käy erinomaisesti myös Kärppien jääkiekkomatsi tai risteily Perämerellä.

Ilmiömäisestä aktiviteettien kirjosta kannattaa Oulun seudulla ottaa ilo irti. Urheilupaikkojen sydän löytyy aivan keskustan läheisyydestä, Raksilasta, jossa muun muassa jäähalli, pesäpallostadion ja Ouluhalli tarjoavat urheilun tähtihetkiä. Rullien päällä viihtyvät löytävät varmasti tekemistä alueen skeittipuistoista, joiden ykkönen on Vuoden 2011 liikuntapaikaksi valittu Hovisuon urheilupuiston skeittiparkki, joka kerää alan harrastajia testaamaan poolien, boxien ja kurbien innovatiivisuutta pitkänkin matkan takaa.

Aktiivista rentoutumista

Kaikkien kivojen aktiviteettien lisäksi Oulussa on lupa rentoutua. Hotellin muhkeassa sängyssä loikoiluun ei silti kannata koko lomaa käyttää. Rentoon tunnelmaan pääsee myös Kauppatorin patioilla, Rotuaarin kahviloissa tai rauhallisissa puistoissa.

Kaupunkinäkymät voi hetkessä muuttaa pohjoispohjalaiseksi luontomaisemaksi. Esimerkiksi kaunis Oulujoen suisto ja Nallikarin merellinen hiekkaranta antavat tilaa ajatuksille vuodenajasta riippumatta. Kun kulkee useamman kilometrin päähän, kuten Liminganlahden lintutorneille tai Koitelin kuohujen äärelle, paljastaa luonto vielä enemmän salaisuuksiaan. Rokuan Geoparkin ja Syötteen luonnonpuiston tarjoamat maisemat saavat kokeneenkin matkailijan hengen salpautumaan. Suomalainen luonto vaikuttaa kauneudellaan ja puhtaudellaan ympäri vuoden.

Aktiviteetteja takametsistä kaupungin keskustaan

Hiihtäminen on hauskaa ja Oulun seudulla sitä voi mielensä mukaan harrastaa kaupunkimaisemissa, tunturin huipulla, laduilla tai takametsissä. Ulkomailta tulevien turistien lempikohteet, eläinpuistot, husky- ja moottorikelkkasafarit sekä kansallispuistot tarjoavat seikkailua myös kotimaanmatkailijoille.

Lautailu ja laskettelu ovat alueen ykköstalviaktiviteetteja ja Suomen eteläisimmän tunturin, Iso-Syötteen, lisäksi tarjolla on muitakin laskettelukeskuksia. Suksilla ja laudalla liikkuminen ei kuitenkaan rajoitu talveen, sillä Ukkohallan cable wakeboard -rata mahdollistaa hauskanpidon myös kesällä.

 

Visitoulu.fi - Aktiviteetit